Австралийски учени препоръчаха да ядемпортокаливсеки ден, защото те предпазват от 

...
Австралийски учени препоръчаха да ядемпортокаливсеки ден, защото те предпазват от 
Коментари Харесай

Хапвайте портокали за здрави очи

Австралийски учени предложиха да ядем портокали всеки ден , тъй като те защищават от  недъгавост на макулата, заяви уеб сайтът Юрик алърт.
 
Рискът от тази болест, която предизвиква ослепяване, е с 60 % по-нисък за хората, които ядат най-малко една порция портокали на ден .

 
Учените от университета в Сидни са работили с 2000 души на възраст над 50 години, като са ги наблюдавали 15 години.
 
Дори яденето на един портокал седмично защищава от недъгавост на макулата, откриха те.
 Изследванията за изгодата от портокалите до момента са били най-вече за резултата на съдържащите се в тях витамини С, А и Е върху очите Изследванията за изгодата от портокалите до момента са били най-вече за резултата на съдържащите се в тях витамини С, А и Е върху очитеThinkStock/Getty Images-->
Изследванията за изгодата от портокалите до момента са били най-вече за резултата на съдържащите се в тях витамини С, А и Е върху очите.

 
" Нашето проучване е друго, тъй като се съсредоточихме върху връзката сред флавоноидите и макулната недъгавост ", сподели ръководителят на екипа проф. Гопинат. 

Флавоноидите са мощни антиоксиданти, присъщи за множеството плодове и зеленчуци. Те имат значими противовъзпалителни свойства .
 Изследванията за изгодата от портокалите до момента са били най-вече за резултата на съдържащите се в тях витамини С, А и Е върху очите Изследванията за изгодата от портокалите до момента са били най-вече за резултата на съдържащите се в тях витамини С, А и Е върху очитеThinkStock/Getty Images
Австралийските учени са изследвали и резултата на други храни с флавоноиди, като чай , ябълки , алено вино . Данните не демонстрират те да имат важен предпазващ резултат за очите.

 
Дегенерацията на макулата визира най-вече хора над 50-годишна възраст. Лечение за нея към този момент няма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР